dinsdag 17 februari 2015

Vol trots draag ik de naam

Zelden heb ik zo hard moeten lachen om een krantenartikel als vandaag. Het is me door dat artikel in ieder geval goed gelukt mijn lachspieren weer eens wat te trainen.

Iets meer dan twee weken geleden begon een aantal mensen het #pgbalarm te luiden. Dit omdat ze erachter kwamen dat zorgverleners niet uitbetaald werden, de administratie bij het svb een puinhoop bleek te zijn, gemeenten die weigeren toekenningsbeschikkingen aan zorgvragers te sturen etc. Natuurlijk moest de staatssecretaris hier tegen in verweer komen en al snel werd besloten samen met de svb dat de schuld maar weer eens in de schoenen van pgbhouders geschoven moest worden. Dit onder het mom van ze snappen het allemaal niet want die mensen zijn te dom om voor te duvel te dansen.

Groot was hun verbazing toen men ook erachter kwam dat de meesten budgethouders dondersgoed weten waar ze over praten. Dus toen werd het tijd voor de volgende zet de budgethouders moesten voor de zoveelste keer maar weer het boetekleed van fraudeur over zich heen laten welgevallen. Dit keer was dhr van t Wout degene die dit probeerde. Maar net zo min als dat deze budgethouders de "zebegrijpenhetnietkaart" niet over zich heen lieten gaan lieten ze dit keer ook de "fraudekaart" niet langer over hun kant gaan. Ergo de truukjes die normaal gesproken gretig aftrek vonden faalden dit keer faliekant.

Schijnbaar heeft er iemand toen ergens gedacht dat het tijd werd voor de volgende stap. Die stap bestaat dus uit het proberen weg te zetten van mensen die deelnemen aan de twitteractie #pgbalarm wegzetten als oproerkraaiers...met als bewijs een lijstje met statistieken. Zoals wel vaker het geval is met statistieken is het maar net welk kanaaltje je er voor gebruikt om een uitkomst te krijgen die het best bij het doel past om je punt te bewijzen. Zo is het altijd al geweest en zo zal het altijd ook wel blijven.

Wat er vervolgens gebeurde vond ik prachtig en krachtig om te zien. Nog nooit eerder heb ik zoveel mensen met humor op zo'n belachelijk stuk zien reageren. Waar men ooit volop in de verdediging schoot om maar te bewijzen dat het toch echt anders lag vierde nu humor hoogtij in de reacties op social media. Nog nooit heb ik zoveel mensen gezien die een term die bedoelt was om te demoniseren, kleineren en te schofferen om zien buigen tot een geuzennaam. Vanaf vandaag is de term opruier niet meer iets om je voor te schamen maar om deze met trots te dragen...en dat is dus precies wat ik ga doen ...

Dikke kus
Esssie
Opruier nr 2

Geen opmerkingen:

Een reactie posten